Elemzések-értékelések
 
  Árfolyam
percről percre
 
  Sajtó
 

Rendszeres díjú befektetés

Elsősorban azoknak az Ügyfeleinknek ajánljuk, akik rendszeres (akár havi szintű) megtakarításaikat befektetési aranyban szeretnék felhalmozni. Ebben az esetben Ügyfelünk lényegében aranyra vált bizonyos pénzösszeget az általa meghatározott rendszerességgel és célösszegben, meghatározott futamidő alatt. Minimum befektetési idő 7-10 év, amit javasolunk ebben az esetben.
Ami miatt nagyon előnyös a hosszú távú megtakarítás a fizikai aranyban az, hogy az elmúlt évszázados elemzések, és pontos dokumentációk egyértelműen azt bizonyítják, hogy az arany kiváló értékállóságának köszönhetően, hosszútávon kifejezetten kedvező befektetési forma. Ezeket a kimutatásokat ajánljuk figyelmébe a főoldalon az elemzések -  kimutatások menüpont alatt.

Ha csupán az elmúlt 10 év adatait vesszük alapul, akkor egy igazán hiteles példát látunk, miként befolyásolta az arany árát a rendkívül jól teljesítő globális piacok majd a 2000-es évek végére egy rendkívül válságos és kiszámíthatatlan globális piacok.
Adatok és értékelés 2002. január.1 – 2012.január.1
A befektetési arany évenkénti átlagos árfolyam nyeresége meghaladta a 12%-ot, miközben a 2002 – es arany értékéhez képest a forint vásárló ereje az 57% - ára csökkent a magyar inflációs adatok alapján.
Ez a példa és egyben hosszú időszak is jól mutatja, milyen kedvező tulajdonságokkal bír a befektetési arany.